Statens dubbelspel

Territorium, Makt, RättigheterBoktips
Saskia Sassen
Territorium, makt och rättigheter
Atlas

Statens dubbelspel

”Territorium Makt Rättigheter – Sammansättningar från medeltiden till den globala tidsåldern” är en fakta- och diskussionstung 600-sidorstegelsten i globaliserings-diskussions-branschen. Mycket intressant politisk-ekonomisk historia med klass-analyser. Varnar välartikulerat för den nya globala tidsåldern som föddes på 80-talet.

Huvudtes: Staten är inte bara ett offer för den globala ekonomin. Den nationella staten bygger själv upp de institutioner det globala kapitalet behöver för att härska. Den nationaldemokratiska perioden från franska revolutionen är över, speciellt dess högsta sociala välfärdsfas. Nyliberal globalism ger växande demokratiskt underskott.

Hans Norebrink

Läs mer: EX, DN, Kollega, Dagens Book, Google, Knuff, Arbetet,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Bokus

Köp boken hos Adlibris 

Advertisements