Skelettkvinnan avslöjade övergrepp på polisarrest

Den kvinna från Bergsjön som dömts för brott mot griftefriden anmälde arrestpersonalen vid arresten på Aminogatan i Mölndal för övergrepp. Hon är inte ensam om att ha anmält arresten på Aminogatan. Under 2012 har totalt 67 anmälningar om övergrepp inkommit. På Aminogatans arrest har det nu uppdagats att en lång rad övergrepp begåtts mot intagna personer på den aktuella arresten. Sju anställda är misstänkta för brott (två poliser och 5 civilanställda) och sex civilanställda har tvingats sluta. De sju misstänkta har omplacerats.

Det är naturligtvis helt oacceptabelt att människor förnedras på en polisarrest och det är också helt oacceptabelt att människor tvingas vara nakna. Det har uppenbarligen skett i alldeles för många fall där självmordsrisk knappast förelegat. Man kan dessutom knappast begå självmord med hjälp av underkläder.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Paul_Andersson

  Fruktansvärt och helt klart förjävligt, hoppas verkligen att man går till botten med detta om det stämmer. Jag skulle dock vilja upplysa dig om att det inte är vare sig häktespersonal eller häktade personer som är inblandade i detta. Hos polisen i deras arrest som det är frågan om i detta fall så är det poliser och civilanställda vaktkonstaplar (arrestvakter) som jobbar och de drabbade är ännu bara anhållna. Det har alltså inget med det häktet och kriminalvårdens personal att göra då det är en helt annan myndighet och ligger på andra sidan stan. Det är ju tråkigt om du drar ner en helt annan yrkesgrupper i smutsen. Vi fick förövrigt beröm av tidigare nämnda kvinna i en artikel i Gp.
  /Paul, stolt kriminalvårdare på häktet Göteborg

  • Jag ska ändra till arrest istället för häkte.

 • maheos

  För ordingens skull bör påpekas att Aminogatan är en arrest och lyder under polisen. Arresten bemannas ofta av inhyrd personal från vaktbolag. De intagna där är inte häktade, det blir man vid en häkteförhandling i tingsrätten. Därefter förs man till häktet, som i Göteborg ligger på skånegatan.
  Ett häkte är dessutom en kriminalvårdsenhet, och för de anställda inom kriminalvården är det nog viktigt att påpeka sakfelet här!!

  • Du har rätt. Jag ska ändra i texten.

   • Paul_Andersson

    Tack! Det är ett vanligt förekommande missförstånd, media göra det i princip i varje artikel.

    • Det var slarv från min sida. Jag vet skillnaden, men i folkmun kallar man ju oftast båda sakerna för häkte.

     • Paul_Andersson

       Jo, det är väl synonymt för många. Skulle du även kunna ändra ”häktespersonal” samt ”häktade” då de som skulle ha utsatts för övergreppen fortfarande bara varit anhållna (vanligtvis upp till 3 dygn) innan de ev. begärs häktade av tingsrätten och flyttas till häktet. Jag kan garantera att inget som detta förekommer på häktet Göteborg. Isoleringen som åläggs från tingsrätten och åklagaren kan ju ofta uppfattas som ett övergrepp i sig men vi gör så gott vi kan för att bryta isoleringen för de som mår dålig av det, även om vi ofta önskar att vi kunde göra mer.
      MVH
      Paul

     • Gjort. Eftersom du har helt rätt.