Ett ruttet Kina

Röd åklagareBoktips
Röd åklagare
Xiao Rundcrantz
Bokförlaget DN
ISBN: 9789172320598

Ett ruttet Kina

En till Sverige avhoppad har skrivit ”Röd åklagare – En kvinnas berättelse om brott, makt och korruption i Kina”. Den ger en unik vardaglig insidesbild av hur en fjärdedel av mänskligheten lever. En skrämmande bild av mötet mellan maoism och mänsklig natur.

Gubbvälde, mansgriseri, nepotism, hyckleri, dubbelmoral, elitism, klassklyftor, godtycke, hänsynslöshet, egoism, småaktighet, råhet, prostitution, kvinnomisshandel, småpåvar, arbetarförakt, ytlighet, statustänkande, materialism, otrygghet, statusjakt, våld. Man äcklas.

Hans Norebrink

Läs mer: Boksidan, SVD, EpT, Dagens Bok, Mitt Kina, FemBib, Goodreads, Sara skriver, Blaskan, Elefantminnen, Knuff,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Bokus

Köp boken hos Adlibris 

Advertisements