Medlemmar i Backagänget frikända

Tre medlemmar i Backagänget som åtalats för överfall och misshandel på en grönsakshandlare och dennes son har frikänts i tingsrättenÅtalet gällde en 21-åring som åtalades för skadegörelse och olaga hot och hans två kamrater, 22 respektive 24 år gamla, som åtalats för misshandel av grönsakshandlaren och hans son.

Enligt grönsakshandlaren och hans familj höll de på att stänga när två medlemmar i Backagänget, 22 respektive 24 år, attackerade dem. De två ska ha anlänt till platsen på en vespa. De flydde in i affären och låste. Därefter ska fler personer ha dykt upp, däribland den åtalade 21-åringen (då 20 år gammal). Skyltfönstret slogs sönder och 21-åringen ska enligt handlaren ha hotat dem.

Enligt de åtalade (24-åringen och 22-åringen) var det grönsakshandlaren och hans son som angrep dem när de kom på vespa utanför affären. Dene äldre av dem knivskadades vid detta tillfälle och detta var anledningen till att de som anlände senare var så upprörda. Den enda allvarligt skadade vid händelsen var 24-åringen.

”Vad de tilltalade berättat har inte varit så verklighetsfrämmande att vad de uppgett kan lämnas utan avseende”, är vad tingsrätten skriver i sin dom. Vidare menar de att det faktum att 24-åringen blev allvarligt skadada inte heller åsidosätta då det är något som kan styrka de åtalades (tilltalades) berättelse. tingsrätten ansåg att brott inte kunde styrkas och frikände de tre.

22-åringen fälldes dock för misshandel av sin syster och fick för det 2 månaders fängelse.

Grönsakshandlaren har efter det inträffade stängt sin butik och gått under jorden. Så det är helt klart att han känner sig hotat av personer med anknytning till Backagänget. Oavsett händelseförloppet den aktuella dagen så har han säkert anledning till det. Vilket naturligtvis inte alls är bra. Det innebär nämligen att rättsstaten delvis satts ur spel.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements