Flera grova rån i Stockholmstrakten

De senaste dagarna har det varit flera grova och våldsamma rån i Stockholmstrakten. Idag var det rån i Södertälje, närmare bestämt mot en guldbutik i Telgehuset i Södertälje centrum. Vid rånet skottskadade polisen minst en av rånarna. Rånarna var maskerade och enligt vittnen utrustade med automatgevär. Många poliser deltar i jakten efter rånarna vars första flyktbil redan hittats.

Sannolikt går inte jakten efter rånarna i Södertälje bättre än efter de som igår försökte genomföra ett rån mot ett värdetransportfordon på Grevgränd i centrala Stockholm igår. Vid det rånet kastades också fotanglar ut på lämpliga gator för att hindra polisen. Ingen har gripits som misstänkt för det rånet. Detsamma gjordes vid dagens rån i Södertälje.

Med lite tid på sig har polisen dock möjlighet att via den dödade rånaren få upp spår efter vilka de andra deltagarna i Södertäljerånet skulle kunna vara. Polare och tidigare kumpaner lär ju vara nära till hands när polisen väl griper folk som misstänkta.

Den 30 december genomfördes dessutom ett rån mot en guldbutik i Fittja centrum var riktat mot en guldbutik och man undrar ju om det inte handlar om samma grupp av rånare. En del uppgifter tyder på att civilklädd polis fanns på plats i Södertälje när rånet ägde rum. Det är ju i så fall ytterligare ett teckn på att det skulle kunna finnas ett samband mellan rånen. Vid rånet i Fittja ska inga skott ha avlossats, men rånarna ska i likhet med i Södertälje ha varit 3 eller 4 personer.

Det verkar onekligen som om en del rånare ägnat julhelgen åt att planera rån. Rånplaner som en slags julklapp för rånare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements