Tre män anhållna för rånet i Södertälje

Tre gärningsmän är anhållna som misstänkta för delaktighet i rånet mot en guldbutik på Nygatan i Södertälje vid lunchtid igår.

När gärningsmännen hade lämnat butiken och lastade om godset utbröts skottlossning med polis. En gärningsman skadades och de övriga lämnade i en personbil. Två av gärningsmännens flyktbilar anträffades och är tagna i beslag. En anträffades på Nygatan i Södertälje och den andra på Kantarellstigen i Salem.  Polisen ka ha genomfört en razzia mot en lägenhet i Norsborg i samband med utredningen.

Gärningsmannen som skottskadades vårdas på sjukhus för sina livshotade skador. Identiteten på honom är känd, hans anhöriga är underrättade och finns på sjukhuset.

Två av de anhållna gärningsmännen greps under lugna omständigheter, de misstänkts för grovt rån alternativt medhjälp till grovt rån. Lars Byström, informationsansvarig, berättar att han inte kan kommentera det pågående arbetet då det kan försvåra eller försena utredningen.

Sent på kvällen greps en tredje gärningsman som har varit anhållen i sin frånvaro. Ytterligare en person hämtades till förhör mitt i natten.

Enligt Aftonbladet undersöker polisen kopplingen mellan flera av de rån som ägt rum i Stockholmsområdet de senaste dagarna. Eventuellt är det samma förövare. Något jag redan varit inne på.

 Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

PS 6 januari: Det är numera 5 anhållna män.

Advertisements