Blodlös globalteori

Jämlikhet och mångfaldBoktips
Jämlikhet och mångfald
Seyla Benhabib
Daidalos
ISBN: 9789171731999

Blodlös globalteori

Marknaden översvämmas av böcker på temat globalisering, mångkultur och nationalstatsdemokratins kris. Många är tyvärr alltför akademiska, intellektuella, filosofiska, socialkonstruktivistiska, utvecklingsdeterministiska, anglosaxiska, individliberala, välmenande och kosmopolitiska. Som arab-amerikanska Yale-professorn Seyla Benhabibs ”Jämlikhet och mångfald – Demokrati och medborgarskap i en global tidsålder”. Naiv, abstrakt och i dubbel mening blodlös visavi de etnonationella släktskapspassionerna. Samtidigt fylld av insikt och analys – som kritiken av kulturellt förtryck av kvinnor och barn. Trögläst.

Hans Norebrink

Läs mer: Niklas Hellgren, Google,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Köp boken på Bokus

Köp boken hos Adlibris

Advertisements