I ett land med bostadsbrist kan inte flyktingar få en bra bostad

I Sverige råder det en enorm bostadsbrist. Det får till resultat skenande hyror, fler uteliggare, trångboddhet, boende på kontor och fabriker osv. Det innebär också att det kan vara svårt att hitta vettigt boende till flyktingar.

Folk som bor i flyktingboenden kan inte flytta därifrån och när nya flyktingar kommer måste nya boenden öppnas för de andra är fulla. De nya flyktingarna hamnar i dåliga bostäder och utdömda boenden som ett resultat av bostadsbristen i Sverige.

Dessutom till kraftigt ökade kostnader, med kraftigt ökade hyror för uselt boende. Också ett resultat av den totala bristen på bostäder. En bostadsbrist som till stor del beror på regeringens politik. På politiska beslut.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements