Varg tycks ha slagit sig ner i Göteborg

VargEn eller flera vargar har under en tid kunnat ses på olika håll i västra Göteborg. Senast igår sågs en varg i Hagen och Tynnered. Innan dess har varg setts i Fiskebäck och Näset häromveckan och i Änggårdsbergen förra månaden. Det är säkert inte så att vargen eller vargarna planerar permanent bosättning inne i Göteborg även om det faktiskt finns en hel del mat i staden. Gott om rådjur är det ju.

Närmaste kända revir för varg har funnits i gränstrakterna mellan Uddevalla, Stenungsund och Lilla Edets kommuner, i Bredfjället och Svartedalen. Förrförra vintern fanns det två stationär vargar i Bredfjällsreviret som är Sverige sydligaste kända långvariga vargrevir. Förra vintern fann det sannolikt ingen varg i Bredfjället/Svartedalen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements