Göteborgsvargen

Varg

Människor i varglänen brukar klaga på att det bara är stadsbor som vill att det ska finnas varg. Påståendet är inte sant, i alla landskap, län och regioner i Sverige är människor positiva till varg. Ett av deras argument bukar vara att stadsborna bara är positiva till varg för att de lever långt ifrån vargen. Att stadsbor normalt lever långt från varg är ett påstående som normalt är hyggligt sant, även om det närmaste vargreviret från Göteborg bara var tre-fyra mil norrut (just nu är det dock inga vargar i det reviret, Bredfjällsreviret) och från Stockholm är det 5 mil ungefär till Rialareviret.

Men just nu är läget lite annorlunda. En varg uppehåller sig sen cirka två veckor tillbaks i västra och centrala Göteborg, den har nu setts i Krokslätt i Mölndal, Masthugget, Slottskogen, Majorna, Långedrag, Hagen, Fiskebäck, Näset Tynnered, Ruddalen och Högsbo. Det hela är vad jag förstår mycket ovanligt. En varg som uppehåller sig mitt inne i en stad. Visserligen är det gott om rena naturområden i det område den rört sig. Plus villaträdgårdar. Saker som gör att där också finns mycket rådjur. Oskygga rådjur som sannolikt är lätta att jaga.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements