Gratisbussar i Stockholm

Men endast från vissa delar av stan. Vänsterpartiet tar till gratisbussar i protesterna mot återvändsgränden Förbifart Stockholm. Förbifarten är en satsning för bilism på minst 30 miljarder kronor som klubbats igenom av främst sossar och moderater. Förutom att öka bilismen så innebär förbifarten att pengar som skulle kunna användas till ny kollektivtrafik i Stockholm försvinner ut ur avgasröret på bilarna. Vi har skrivit mer om detta i rapporten Highway to hell. Så häng gärna med på vänsterbussen mellan 29/1 och 1/2!

Tidtabell för södra Stockholm

Skärholmen till Flemingsbergs station med möjlighet till avsläpp vid Södertörns högskola och Huddinge sjukhus.

  • Tisdag den 29 januari kl. 8-11. Partiledare Jonas Sjöstedt (V) och Ann-Margarethe Livh (V) som är gruppledare i Stockholms stad.
  • Torsdag den 31 januari kl. 8-11. Oppositionslandstingsråd Håkan Jörnehed (V) och Gunilla Roxby Cromvall (V), trafikpolitiker och gruppledare i landstinget.
  • Torsdag den 31 januari kl. 16-19. Riksdagsledamot Amineh Kakabaveh (V) och lokalpolitikern Lorena Delgado Varas (V).
  • Fredag den 1 februari kl. 16-19. Trafikpolitiker Tobias Johansson (V) i Stockholm stad och lokalpolitikern Lorena Delgado Varas (V).

Bussarna avgår från Skärholmsplan.

Tidtabell för norra Stockholm

Häggviks handelsplats – Sollentuna station – Husby – Rinkeby – Tensta – Spånga station precis som buss 514.

  • Tisdag den 29 januari kl. 16-19 med Ann-Margarethe Livh (V), gruppledare i Stockholms stad och Jonas Ljungstedt (V), lokalpolitiker Spånga och Tensta.
  • Onsdag den 30 januari kl. 16-19 med riksdagsledamot Jens Holm (V) och Leo Ahmed, lokalpolitiker Rinkeby-Kista samt Jonas Ljungstedt (V), lokalpolitiker Spånga och Tensta.

Bussarna avgår från Tensta C.

Planka.nu/Svensson

Intressant?
Om trafik och kollektivtrafik i Stockholm: DN1, 2, 3, 4, SVD1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!