Vettiga muslimer

Vems islamBoktips
Mohammad Fazlhashemi
Vems islam
Norstedts
ISBN: 9789113046426

Vettiga muslimer

Reaktionära mörkermän och gapiga bokstavsnissar har tyvärr kommit att dominera bilden av islam i väst. Och denna kvinnofientliga moralkonservativa muslimhöger gullas det med från kulturvänstern (som inte behandlar kristhögern lika!?). Tack och lov då för denna bok som initierat lyfter fram vanliga vettiga demokratiska muslimer.

Islam är i grunden en bra religion med solidaritet, rättvisa, jämlikhet, folkmakt och universellt brödraskap som ideal – något boken förtjänstfullt lyfter fram. Underrubriken ”De kontrastrika muslimerna” visar på ambitionen att belysa den stora mångfalden i islam. Intoleranta bakåtsträvande fanatiker är bara en liten minoritet.

Hans Norebrink

Läs mer: SVD, Sydsv, KB, Jinge, Goodreads, GP,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Adlibris

Köp boken på Bokus

Advertisements
  • Det vanliga påhittet om att vänstern skulle ”gulla” med mörkermän. Rena fantasierna.

    • Ja det är det verkligen. Jag tänkte skriva en sak själv, men du hann före.

    • Hans svarar: Jag tänker inte fastna i denna diskussion. En kort sökning på nätet ger Daniel Suhonens ”Vänsterprassel med islam” i Aftonbladet Kultur 25.02.11: Han får delvis medhåll av Åsa Linderborgs ”Splitringen är styrka” i Aftonbladet Kultur 04.03.11. I Dagens Arena 26.04.09 läser jag ”Vem får kritisera islam?” Etcetera om man slår på ”vänstern islam”.

      • Han svara är bara ett bevis på att andra folk kommer med samma lösa påståenden. Inget bevis på att vänsterns skulle ”gulla” med islam. Helt enkelt för att det inte finns några sådana bevis.

  • En kommentar till Hans inlägg. Påståendet att vänstern skulle gulla med extrema islamister är ju bara trams. Det finns inga som helst belägg för något sådant.