Carmona – Gustafsson

När det gäller GG 330 Carmona så är det en lika besvärlig och komplicerad historia som med GG 778 Lövön. På Fiskerforum.dk finns tre båtar med namnet Carmona som tidigare varit registrerade i Sverige. Dels BX 789 Carmona på 460 ton och hemmahörande i Bremerhaven. 2007 såldes denna båt av Båt GG 330 Carmona AB till K & V Gesellschaft Gmbh i Cuxhaven. Som Carmona existerar den inte längre utan den heter NC 330 Kristin.

Eventuellt såldes en tidigare Lövön vid ungefär samma tidpunkt också, den båten bör sedan ha återkommit till Sverige och sålts till Norge. Helt säkert är att GG 578 Victoria av Öckerö såldes till samma bolag samtidigt. Ägare till den båten var Nicklasson Fiskeri AB. På Irland finns också en Carmona som tidigare varit svensk. Denna båt heter idag S 383 Carmona och är på 322 ton. I Norge finns också minst en båt med namnet Carmona, men den har ingen koppling till Sverige.

Dagens GG 330 Carmona i Sverige och hemmahörande på Dyrön är på 514 ton. Den båten köptes stegvis av Båt GG 330 Carmona under åren 2008-2009. Tidigare har den hetat GG 892 Rigel. En annan Rigel (eventuellt med nummer GG 893 istället för 892) köptes år 2007 och 2009 av Båt GG 330 Carmona AB och såldes sen vidare år 2009 till PFG Fish AB och bytte namn till GG 8 Zaima. Slutligen sålde Båt GG 330 Carmona AB hälften av GG 330 Carmona till Fiskeri AB Roxen och Ahlström & Larsson Fiske AB år 2012.

Båt GG 330 Carmona AB ägs av Anders Gustafsson. Denne är också styrelsemedlem i PFG Fish AB och dess dotterbolag PFG Hamn AB. PFG Fish är ett samarbetsbolag mellan fler svenska pelagiska fiskeriföretag, nämligen Lövöns AB, Båt 330 Carmona AB, Midlake Fiskeri AB och AB Clipperton. Tidigare ingick även familjen Rybergs Themis i samarbetet.

Anders Gustafsson är också engagerad i HB Tjörntrål. Sannolikt är de andra med samma efternamn i det bolaget släktingar på nåt sätt, men det är inte helt säkert. Robert Gustafsson är ägare till bolaget GG 1221 Singapore och aktiv i Zentha i Rönnäng AB. I det senare bolaget är även Ingemar Gustafsson och Sven Gert-Ove Gustafsson aktiva. De är också delägare i HB Tjörntrål. GG 1221 Singapore äger en mindre fiskebåt med samma namn och Zentha i Rönnäng AB äger den mindre fiskebåten GG 21 Zentha. Fiskebåten GG 350 Liz ägs för sin del av Frederik Linus Gustafsson på Dyrön. Det är med all sannolikhet en släkting till Anders Gustafsson, son kanske.

Läs mer:

På min fiskeblogg finns det fler och nyare inlägg om Carmona och familjen Gustafsson på Dyrön.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Powered by Qumana

2 svar på “Carmona – Gustafsson”

Kommentarer är stängda.