Skamligt svenskarv

Det ohyggliga arvetBoktips
Det ohyggliga arvet
Christian Catomeris
Ordfront

Skamligt svenskarv

I motsats till vår självbild visar fakta att svenskarna varit lika rasistiska och fördomsfulla som andra folk. Den historiska dokumentationen av vår främlingsfientlighet är grundlig och övertygande i ”Det ohyggliga arvet – Sverige och främlingen genom tiderna”. Man skäms och skräms.

Samtidigt finns i boken en mycket tvivelaktig tendens att brännmärka allt ner till Norgevitsnivå som rasism. Samt en lika otrevlig tanke att obehagliga sanningar ska ignoreras för att inte väcka rasism. Ingen diskussion sker kring problemet att en del fördomar kan innehålla ett korn av sanning.

Hans Norebrink

Läs mer: Sydsvenskan, Blaskan, Dagens Bok, SVD, SN, Google, Svartvitt,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Köp boken på Bokus

Advertisements