Rik? – då får du pengar till skänks av staten

Den som är rik får pengar till skänks av staten. Rik är nämligen lika med rut, rot, ränteavdrag och reseavdrag. Rut utnyttjas i huvudsak i rika kommuner av rika människor, rot utnyttjas i huvudsak av rika människor i rika kommuner, ränteavdrag görs främst av folk i hus (som ju genomsnittlig är rikare än folket i sin helhet) och reseavdrag görs främst av rika män med stora bilar. De fyra avdragen är statliga bidrag till människor som inte behöver bidrag.

Det handlar om bidrag som gör att skattepengar överförs till rika, skattepengar som tas från det som både rika och fattiga betalat in. Det handlar om att pengar överförs från fattig till rik. Bidragen till de rika via rut och rot samt reseavdrag och ränteavdrag är något som uppenbarligen ökar klyftorna i landet.

Det finns gott om vanligt folk som också gör reseavdrag och ränteavdrag. Ränteavdragen är det stora problemet. Att ta bort ränteavdragen kräver därför eftertanke så inte vanligt folk som skaffat hus måste flytta.  Men på sikt är det nödvändigt. Bidragen till rika måste tas bort. Rikemansbidragen rut, rot, ränteavdrag och reseavdrag bör avskaffas. Istället kan skatten på arbete sänkas, istället kan räntesubventioner för byggande av hyresbostäder återinföras.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements