Män som hatar på nätet

De senaste dagarna har galna män på internet uppmärksammats igen. Det vräker ur sig det mest vridna, grova och förnedrande mot kvinnor och andra. Hat och hot. Det handlar om högerextrema ”vita kränkta män”. Det handlar om en mycket liten grupp människor, kanske 1 000 personer. Det gör det inte mycket bättre, för dessa män tycks ägna all sin vakna tid på att spy galla på vänsterfolk, antirasister, journalister, politiker, framförallt om det handlar om kvinnor, ännu mer om det handlar om unga kvinnor. Ibland beter sig dessutom manliga journalister, ledarskribenter och opinionsbildare nästan på samma sätt.

Dessa ”vita kränkta män” härjar även på sidor som är riktade mot dem, som exempelvis Facebooksidan Vita kränkta män. En sida som kommer att stängas då moderatorerna tröttnat. Men de har fel i sak. Det finn sätt att slippa en massa skitkommentarer. Det gäller bara att blockera de rasistiska högerextrema männen. När man kommit upp omkring 300-500 blockerade brukar antalet vidriga kommentarer minska drastiskt. Metoderna att stoppa dem finns redan, det är bara att använda sig av dem.

Och nej, det bubblar inget kvinnohat. Några få tusen män kvalificerar inte till ett bubblande kvinnohat.

Läs också:

Näthat kan inte drabba vem som helst
Varför kan man inte vara tvärsäker?
De som hatar på nätet – högerextremister
Det som utsätts för hatet – kvinnor, feminister och vänsterfolk
Högerextremisterna hotar inte pressfriheten
Näthatarna inget nytt

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements