Maskeradligans ledare gripen

En 56-årig man, en ökänd kriminell sen lång tid tillbaka har gripits och anhållit för grova narkotikabrott. Han greps och anhölls i Helsingborg. Han är känd som ledare för Maskeradligan på 1980- och 1990-talen. Det handlar om Mats Eriksson/Mats Amtun/Mats Rimdahl. Vid gripandet sköt polisen:

– Det var en man som försökte fly med en vit BMW och tre bilar följde efter. Först hörde jag två-tre skott och sen hörde jag en bil köra fort och den försökte köra i genom bommarna som finns där eftersom att den gatan är en återvändsgata. Han fick stop där i bommarna. Och sen kom massa poliser. Det var mest civila poliser. Sen såg jag att en man i medelåldern blev gripen på plats. Det var tydligen han som körde BMW, uppger vittnet.

Bilföraren är 56 år gammal och är mycket känd av polisen. Han var på 80- och 90-talet känd som maskeradligans ledare. Han greps och är nu misstänkt för grovt narkotikabrott under januari och februari 2013. Brotten ska ha begåtts i Stockholm och Skåne.

[…]

Enligt vad tidningen erfar riktades skotten som poliserna sköt vid ingripandet inte mot någon person utan det var fråga om varningsskott. Skotten besvarades inte heller av den misstänkte 56-åringen.

56-åringen har de senaste åren varit bosatt i Tyskland.

En kvart senare greps en 38-årig Helsingborgare av poliserna. Helsingborgaren dömdes för några år sedan till fyra års fängelse för försök till grovt narkotikabrott.

Det är mycket oklart varför polisen fann sig tvingade att skjuta. Totalt ska 5 personer ha gripits.

Mats Eriksson (eller om han heter ytterligare nåt annat idag) har inte bara bott i Tyskland, så sent som 2009 dömdes han till mer än 3 års fängelse där. Han har alltså suttit i fängelse i Tyskland.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements