Svensk gripen för misstankar om terrorism

Enligt uppgifter i media ska en svensk medborgare ha gripits i samband med en gemensam fransk-spansk razzia mot personer med kopplingar till PKK. Totalt har 23 personer gripits, 17 i Frankrike och 6 i Spanien, varav en alltså ska var en man från södra Sverige. Han ska ha gripits tillsammans med två andra i Madrid.

Eftersom det handlar om gripanden med kopplingar PKK kan man misstänka att det eventuellt finns någon form av samband med morden på tre kvinnor i Paris i januari. De tre kvinnorna, Sakine Cansiz, Fidan Dogan och Leyla Söylemez, var alla kopplade till PKK.

Enligt vissa uppgifter handlar det dock enbart om att de gripna ska ha samlat in pengar till PKK, vilket i så fall knappast borde anses vara ett brott. Definitivt inte terrorism eller terrorbrott. Eventuellt kan det dock handla om utpressning. De gripna misstänks i så fall för att ha pressat folk på pengar som skulle gå till PKK.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements