Beatrice Ask och hennes felaktiga prioriteringar

Beatrice AskBeatrice Ask är ministern som tror att man enkelt kan lösa polisen problem genom att öka antalet poliser som gör skrivbordsarbete och genom att stärka den enda polisstyrka som aldrig jobbar med det den är tänkt för. Den svenska polisen problem är att man inte tycker om, nedprioriterar brott som riktas mot kvinnor som exempelvis näthatsbrott, man utreder våldtäktsbrott slentrianmässigt och uselt och inbrotts i människors bostäder har i många år tagits med en klackspark. Det senare tycks ha ändrat sig under senare år men uppklarandeprocenten för sådana brott är fortfarande mycket låg. När det gäller brott mot kvinnor  så har praxis i allmänhet inte ändrat sig.

Inget av dessa problem kan man lösa genom att öka antalet poliser utan det krävs långsiktiga metod- och attitydförändringar. Den typen av förändringar tar tid och kan inte åtgärdas av en justitieminister som ärligt sagt inte verkar veta ett skit om polisiär verksamhet utan tror att fler poliser och hårda straff är lösningen på allt.

Det senaste är nu att hon (och rikspolischefen Bengt Svensson) tänker stärka nationella insatsstyrkan, en polisstyrka som primärt är till för att bekämpa terroristbrott. Den har aldrig använts till det utan används vid grova bankrån, värdetransportrån och vid tillslag mot grovt organiserad brottslighet. Terroristbrott är alltså inget polisiärt problem i Sverige, i själva verket inget problem alls och den grova brottsligheten är inte ett större problem även om det lokalt på vissa håll kan vara nog så allvarligt. Nationella insatsstyrkan behövs egentligen inte när det gäller att bekämpa grovt organiserad brottslighet utan det räcker med de lokala insatsstyrkorna, piketen. Så vad Beatrice Ask nu vill göra är att förstärka en polisstyrka som inte behövs och som inte på något sätt kommer att göra den svenska polisen duktigare och bättre.

Beatrice Ask är ute och cyklar, Beatrice Ask har totalt felaktiga prioriteringar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

PS. Förresten är det ingen nyhet och inget fel att Taimour Abdulwahab fick pengar fån CSN.

Advertisements
  • Gerd_P

    Så går det när man sätter en ekonom som justitieminister.