Stockholm: Demonstration mot utvisningar och REVA

Kvissleby, Västernorrland: Nioåriga Hinok är född och uppväxen i Sverige. Nu ska han utvisas.

T-Centralen, Stockholm: Medborgaren Gonzalo står och väntar på en kompis. Polisen begär att han ska visa pass på grund av att han inte ser ”svensk” ut.

Både dessa händelser visar på en migrationspolitik som gått över till från rättigheter till en hets om att minska ”volymer” oönskade människor, eller öka antalet utvisningar oavsett vad konsekvenserna blir för vanliga människor. Inte bara den som är på flykt hamnar i trubbel, utan också den som är medborgare men på något sätt inte ser tillräckligt ”svensk” ut.

Det är en utveckling som måste stoppas: vi ska ha en human migrationspolitik och inte på några villkor införa passtvång för svenskar som ser ”annorlunda” ut i polisens ögon.

Läs också:

REVA – heder åt polisen i Göteborg
Polisstat – Nej tack!
Att skapa en reva i samhällsväven
REVA – rasistiskt, enerverande, vidrigt arbete inom polisen

Vad är REVA?
Vad händer när REVA genomförs?

Tid? Lördagen den 9 mars klockan 15.00
Plats? Preliminärt så samlas vi på Sergels Torg

Vilka ligger bakom? Rädda Barnens Ungdomsförbund och Röda Korsets Ungdomsförbund.

Intressant?
Mer: Motkraft,
Borgarmedia: AB1, 2, 3, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Ratatosk_SE

    Att polisen kollar upp och identifierar personer som på endera sätt bryter mot lagen, och därigenom får tag i illegala invandrare, tycker jag är fullständigt korrekt och bra. Däremot, om det nu verkligen är vad som inträffade för Gonzalo, att han bara står och väntar på en kompis och blir avkrävd identifikation, har polisen helt klart gjort fel. Det finns en tydlig integritetsgräns mellan de som utför brottslig handling där identifikation kan avkrävas, och att bara gå fram och trakassera en medborgare som sköter sitt.

    • Det går till på det sättet som Gonzalo beskriver och det är ett rasistiskt sätt att arbeta som måste stoppas. Det finns hundratals kända fall.