Att undvika Twitterbubblan

På twitter och facebook är man främst i kontakt med släktingar, nära vänner och likasinnade. Det innebär att man i dessa sociala medier främst får och ger bekräftelse till folk med liknande åsikter som man själv har. Man har genom dessa en del av sitt sociala liv i en bubbla med få kontakter utanför. På twitter befinner jag mig långt upp till höger, i utkanten av den politiska bubblan. De flesta av mina följare och de jag följer finns också där.

På en blogg är det delvis annorlunda. En blogg kan läsas av vem som helst. Det behöver inte vara någon i bekantskapskretsen och man har många läsare med vilka man kanske inte alls har många åsikter gemensamt. Min blogg är mitt primära medium. Så kan jag undvika twitterbubblan. Jag skriver inte för de som tycker som jag utan för de som är intresserade av samma saker som jag, oavsett uppfattning.

På Twitter postar jag i huvudsak länkar till mina bloggposter. Det fungerar alltså som en reklamkanal. Inte en speciellt effektiv sådan då jag inte får speciellt många läsare via twitter annat än vid speciella tillfällen. Facebook är ur den synpunkten mycket effektivare så där når jag sannolikt fler personer som inte är mina likasinnade eller nära och kära. Jag har också dubbelt så många vänner på facebook (personligen) som jag har följare på twitter. På min facebooksida har jag inte lika många fans som jag har följare på twitter, men jag får ända fler bloggläsare från facebooksidan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements