EU:s jordbrukspolitik fortsatt ansvarslös

– Det en katastrof på så många plan. Vi överproducerar så att andras marknader förstörs, och vi kan göra det utan att ta hänsyn till biologisk mångfald och klimat, säger Mikael Gustafsson, europaparlamentariker (V).

Resultatet av omröstningen kring EU:s jordbrukspolitik är nedslående. På det stora hela förändras ingenting och kvotsystemen och exportstöden finns kvar. Under den 2,5 timmar långa omröstningen röstades nästan allt som handlade om klimatnytta, ekosystem och att skydda och hjälpa jordbruk i utvecklingsländer bort.

– Jag hade hoppats att vi i alla fall skulle få igenom bättre skrivningar kring utvecklingsländerna, men rika Europeiska bönder kommer nu kunna fortsätta dumpa sin överproduktion i Afrika, fortsätter Mikael Gustafsson.

Vänsterpartiets mål är att EU:s jordbrukspolitik långsamt ska få mindre resurser centralt och slutligen åternationaliseras.

Svensson/Vänsterpartiet

Intressant?
Borgarmedia: DN, SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements