Maktkamp i SD – 12 personer uteslutna

Den mest kände av de uteslutna är Patrik Ehn som sitter i kommunfullmäktige i Göteborg och regionfullmäktige i Västra Götaland. Han och hans sekreterare Daniel Rondslätt utesluts för att de ”inte på ett trovärdigt sätt lämnat extremismen bakom sig”. Han har enligt SD-ledningen kontakt med nazistiska grupper och var ursprungligen medlem i det nazistiska NRP.

Sverigedemokraterna var vid sitt grundande ett nazistiskt parti, men har sen dess försökt lämna denna får och kan väl numera anses vara ett rasistiskt, islamofobiskt fascistparti utan nazi-kopplingar. I partiet har en stor mängd personer ett förflutet i nazistiska grupper och i partiets nazistiska tid utan att de utesluts för det. Uteslutningen av Ehn och de andra handlar nog främst om maktkamp. Där gruppen kring Åkesson bekämpar gruppen kring den tidigare partiledaren Mikael Jansson. En gruppering som har sitt främsta stöd i Västsverige, SD:s minst framgångsrika område.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements