”Billström bortom all anständighet”

Tobias BillströmI Dagens Nyheter har migrationsminister Tobias Billström uttalat sig nedlåtande såväl om papperslösa som om de människor som hjälper andra att få skydd i Sverige. Kalle Larsson, som i helgen valdes till ny ordförande i Centrum mot rasism som samlar en mängd organisationer och föreningar i arbetet mot rasism och alla former av diskriminering, reagerar starkt på migrationsministerns uttalande:

– Billström talar med rasismen och människoföraktets tunga. Han misstänkliggör medvetet massor av svenskar genom att antyda att deras hår- och ögonfärg gör dem mindre värda, och han bortser helt ifrån de starka skyddsbehov som många som tvingas leva gömda i Sverige har. Tobias Billström har sedan länge passerat sitt ”bäst-före-datum” som minister, om han någonsin hade något. Nu har han också tydligt passerat gränsen för all anständighet, säger Kalle Larsson.

Svensson/Centrum mot Rasism

Namninsamling för Billströms avgång.

Intressant?
Bloggat: Röda Berget, Jämlikhetsanden, Högberg, Moberg,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Dr_Biden

  Utan att på något sätt vilja försvara Tobias Billström måste jag ändå reagera mot kommentarer som ”Han misstänkliggör medvetet massor av svenskar genom att antyda att deras hår- och ögonfärg gör dem mindre värda…”. Det brukar kallas att avsiktligt missförstå motparten. Billström, vad man än tycker om honom, är naturligtvis ingen rasbiolog. Han har trots allt under sex år administrerat västvärldens generösaste asyl- och migrationspolitik. Dum och klumpig ja, rasist nej.
  För övrigt, ”de starka skyddsbehov som många…gömda i Sverige har” har i allmänhet prövats i en asylprocess, befunnits otillräckliga, efter överklagande prövats på nytt och av svensk domstol ånyo befunnits otillräckliga. Eftersom Vänsterpartiet inte förespråkar helt fri invandring undrar man vad partiet anser att man ska göra med de personer som av migrationsdomstol befunnits sakna asylskäl och ändå inte vill lämna landet?
  Och finns det några andra områden där det är rätt att inte följa domstolsutslag? Eller är det just migrationsområdet där lagar inte ska gälla? Det skulle onekligen bli ett intressant samhälle om man försvarar människors rätt att strunta i domstolarna.

  • Rent generellt finns det många lagar som vi inte har anledning att respektera eller följa. Det är dock en lång diskussion som inte kan ta här. Off-topic.

   När det gäller Billström så är det ju de facto så att han misstänkliggör folk genom sitt uttalande. Huruvida han är rasist eller ej vet jag inte, men uttalandet var utan tvekan rasistiskt.

   Vad vänsterpartiet anser om asylärenden har liksom inte med saken att göra. Varken jag eller Kalle Larsson representerar det partiet. Jag är inte ens medlem. Min personliga uppfattning är att många av de som får avslag egentligen har helt rättmätiga skäl att stanna. Den vanligaste anledningen till att utvisningar inte verkställs är att det land som ska ta emot dem vägrar så uppenbart är det nåt fel med migrationsdomstolarnas bedömningar.

 • Alla människor som befinner sig illegalt i ett land jobbar. De har inte rätt till några som helst bidrag eller försäkringar som sjukkassa och a-kassa etc.. Det verkar inte riktigt som du har koll på vad detta handlar om.