Ambulansförare vägrade köra flykting

För ungefär månader sen försökte en 16-årig flyktingpojke ta sitt liv genom att hoppa från 6 meters höjd. Det hela skedde vid ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Gävle. Polis och ambulans kom till platsen men ambulanspersonalen agerade minst sagt märkligt:

– En av ambulanskillarna gick omkring och pratade med både räddningstjänstens och polisens personal och sa saker som att det var lika bra att låta honom hoppa, att det ändå inte spelade nån roll, det är ju bara en flykting, säger en källa till Arbetarbladet.

Men det räckte inte med det. När 16-åringen trots allt hade hoppat vägrade en annan ambulansanställd att lasta honom i ambulansen för transport till sjukhuset. Det behövdes inte, ska hans motivering ha varit.

– Resultatet blev att polisen i stället fick skjutsa upp honom till akuten. Vi blev helt ställda, säger en polis till Arbetarbladet.

Polisen noterade ambulanspersonalens rasistiska beteende i sin rapport om ärendet. Man skrev inte att det var rasistiskt, men det råder ju ingen tvekan om det. Ambulanssjukvården har ännu inte undersökt det hela, vilket ju verkar underligt då det hände för två månader sen och det har rapporterats av polisen både i sin rapport om ärendet och på möten med ambulanssjukvården. Den aktuella ambulanspersonalen verkar ärligt sagt inte lämpliga för sitt jobb.

Den 16-årige pojken klarade sig bra, han hade inga allvarliga skador.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements