Malmö: Stoppa rasisterna och kvinnohatarna

Antimuslimska Swedish Defence League (SDL) planerar en manifestation mitt i Malmö. Organisationen menar att islamiseringen av staden gått för långt – och framställer islam som kvinnofientligt. Men ordföranden Kamil Ryba är själv dömd för flera brott mot en kvinna enligt vad Researchgruppen kunnat få fram.

Den 23 mars planerar den antimuslimska organisationen Swedish Defence League (SDL) en manifestation i Malmö. Precis som sina förebilder i English Defence League satsar SDL på att demonstrera där de vet att de inte är välkomna. Redan 2010 planerades en demonstration i Rosengård, men SDL blev den gången avrådda och valde att ställa in. Denna gång ansökte man först om att samlas på Möllevångstorget, men blev tvungna att flytta till Stortorget på inrådan av polisen.

Kamil Ryba, en 28-årig man från västsverige, blev förra året ny ordförande för SDL. Med den nya ledare vill man försöka skaka liv i sin organisation, som tidigare främst präglats av misslyckanden och interna bråk. Alla demonstrationer och liknande som de hittills försökt sig på har varit totala misslyckanden. Fiaskon.

Kamil Ryba är den som står på demonstrationstillståndet i Malmö och är organisationsens ansikte utåt. Demonstrationen blir Rybas första som talesperson. SDL är nybildad ultrahögergrupp som just nu försöker etablera sig i Sverige. I sin propaganda lyfter de ofta fram ”islamisering” som att hot vanliga människor, men den egentliga grunden är fascism, rasism och reaktionär högerpolitik  På sociala medier lägger SDL ut flera hätska utfall mot muslimer. Syftet är bl.a. att framställa islam som en kvinnofientlig religion.

Samtidigt så är SDL:s ordförande själv straffad för att ha begått övergrepp mot en kvinna. I november 2012 mottog Ryba strafföreläggande för olaga hot, ofredande och skadegörelse, allt riktat mot samma kvinna. Under 10 månader skickade han hotfulla SMS om att han skulle döda henne, han slog sönder en ruta på hennes bil, samt avslutade utan hennes vetskap hennes telefonabbonnemang. Genom åklagare fick kvinnan till slut ett besöksförbud mot talespersonen. Kamil Ryba utreds fortfarande för andra brott i samma ärende.

Demonstrera mot rasisterna och kvinnohatarna:

Skåne mot Rasism samlas lördag den 23 mars klockan 12:00 på Möllevångstorget medan Vänsterpartiet som uppenbarligen valt att ställa sig utanför ett gemensamt arrangemang samlas på Stortorget klockan 12:00.

Svensson/Motkraft/Researchgruppen

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements