Rasistisk ambulanspersonal avstängd

De personer som vägrade ta med en ung flyktingpojke i ambulansen efter att denna hoppat från 6 meter har stängts av från sitt arbete. Enligt vittnen och poliser på plats ska ambulanspersonalen ha uttalat sig negativt och rasistiskt om flyktingar och därefter vägrat ta med den pojken i ambulansen. Nu stängs bägge två som arbetade i ambulansen vid det aktuella tillfället av:

En av de anställda är avstängd efter att ha uttalat sig rasistiskt, en för att inte ha skött journalföringen. De är avstängda med lön under utredningen.

– Vi vill tydligt framföra en ursäkt till den person som drabbats, säger landstingsdirektören Svante Lönbark.

Säkerhetschefen på landstinget i Gävleborg, Peter Bivesand,  ska utreda det inträffade, varför journalföringen är ofullständig, den ena personens rasistiska uttalanden och varför de dröjde så länge innan det hela blev känt för landstinget.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

PS. Även en av busschaufförerna som jag skrev om tidigare har stängts av från sitt arbete. Detta medan utredning pågår.

Advertisements