S:t Pauli Hamburg – protest mot homofobi inom fotbollen

Den 1 april hade det antifascistiska nätverket Alerta Network utlyst en aktionsdag mot homofobi inom fotbollskulturen. På sin sida skriver de  ”Homofobiska ramsor och trakasserier mot motståndarfans, spelare och domare, kryper sig återigen tillbaka in på fotbollsarenorna. Detta beteende på flera av landets arenor hindrar människor från att fritt leva ut sin sexualitet”.

I Tyskland pågår just nu en kampanj som går under namnet “Fußballfans gegen Homophobie” (Fotbolls fans mot homofobi) och tanken är  att driva kampanjen även internationellt för att belysa diskrimineringen mot homosexuella.

526617_514039441965766_461639198_n

Alerta Network genomförde en stor maktdemonstration tillsammans med St Pauli-fans under matchen mot Paderborn den 1 april i Hamburg. Massiva banderoller mot homofobi släpptes och massor av fans höll upp regnbågsfärgade plakat till stöd för homosexuellas kamp.

Även i Sverige uppmärksammades homofobi inom fotbollen där bland annat  en grupp MFF supportrar genomförde en aktion under gårdagens match i Malmö.

Svensson/Motkraft

Intressant?
Läs mer: SP, Kildén & Åsman, AB1, 2, N24,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements