Allt mer bloggande

Innefolket, de ”fräcka”, ”coola” och ”häftiga” typerna har till stor del lämnat bloggandet till förmån för Twitter. Trots det bloggas det mer än nånsin i Sverige. Det uppmärksammas dock inte. Och det finns också allt fler bloggar.

Blogginlägg på svenska

Antal aktiva bloggar i Sverige

Kanske uppmärksammas bloggandet inte längre för att innefolket lämnat, kanske för att bloggande blivit mainstream som Emanuel Karlsten skriver:

Det är säkert så att många har dragit vidare från bloggen. Det politiska samtalet är inte lika spänstigt i bloggarna i dag som det var 2007. Jag vet att mitt eget bloggande har tagit stryk till förmån för Twitter. Kanske har också andra bloggande nischer lockats mer av det trygga samtalet i Facebook, det rappa på Twitter eller det ordfattiga på Instagram.

Eller så har bloggen blivit så mycket av en institution att vi nästan inte ens tänker på den som något eget. Den är nu ett fundament i det nya mediesamhället som inte längre behöver omnämnas på samma sätt. Ett flaggskepp i sociala medier, en bas i den digitala floran. Vi utgår från den och länkar till den från satellitforumen Twitter och Facebook.

Min blogg är fortfarande en av de mest lästa politiska bloggarna i Sverige. Det har den varit under många år. Det politiska bloggandet tycks också vara det som minskat i betydelse medan andra typer av bloggande ökat. Jag själv har den senaste tiden skurit ner på mitt eget bloggande på denna blogg och startat en SF-blogg där jag och andra skriver om SF och fantasy.

På denna blogg (Svensson) publiceras också allt fler inlägg av andra skribenter än mig själv och den har förvandlats till en mindre nättidskrift kanske man kan säga.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements