”Vi behöver skapa ett globalt handslag mellan arbete och kapital”

Så sa Stefan Löfven. Påståendet är naturligtvis skit och innebär en reaktionära politik i kapitalets intresse. Löfven och därmed sossarna ska ha kritik för uttalandet. En som kritiserat uttalandet är vänsterpartisten Markus Allard som på Twitter skrev ”’Vi behöver skapa ett globalt handslag mellan arbete och kapital’ – tyckte Hitler… och Stefan Löfven”.

Jag vet inte om Hitler faktiskt sa så, men om han gjorde det är påståendet helt korrekt och rimligt. Det innebär ju faktiskt inte att man hävdar att Löfven är nazist. Bara att en nazist och Löfven faktiskt råkar ha samma uppfattning i en fråga. Vad är fel med att påpeka det? Det begriper jag faktiskt inte.  Måhända är det lite oförskämt, men Löfven kanske borde tänkt på vad han sa. Om nu Hitler faktiskt sa så. Men oavsett om Hitler sagt så eller inte så bör Löven ha kritik för uttalandet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Gerd_P

  Vare sej Hitler också sa det, eller Mussolini eller Franco, så är det det värsta jag någonsin hört en socialdemokratisk partiordförande säga.

  Korporativism heter det, när staten går ihop med kapitalet och fackföreningens ledarskikt. Det är en del av fascismens ideologi.

  För socialister ligger motsättning Mellan arbete och kapital.
  Vi ska inte ha några handslag. Vi ska inte ha klassfred.
  Vi ska ha rättvisa och jämlikhet.

  Blå Tåget:

  • Samir_Ali

   ”Korporativism heter det, när staten går ihop med kapitalet och fackföreningens ledarskikt. Det är en del av fascismens ideologi.”

   Det är också en central del av socialdemokratins ideologi. Att Löfven är korporativist kan väl knappast komma som en överraskning för någon?

 • Gerd_P

  Jo Samir, jag tror det vore en överraskning för många,
  för jag tror inte det är så många längre som varken hört ordet ”korporativism” eller som har en aning om vad det innebär.