Moderatpolitiker i Jönköping misshandlad utanför sitt hem

Det moderata kommunalrådet Mats Green i Jönköping misshandlades förra helgen av två personer. Misshandeln skedde utanför hans hem. Polisen misstänker att misshandeln kan ha samband med förslaget om att i praktiken stänga Bokcafét på Jönköpings Kulturhus. Förslaget om att bokcaféet ska tvingas flytta från kulturhuset har mötts av skarp kritik från föreningen bakom bokcafét:

Enligt förslaget, som formellt ska beslutas på kommunfullmäktige 25 april, ska Bokafét ”avhysas på ett lämpligt sätt”. På Bokcafét är man mycket kritiska till utgången.

– Det känns för jävligt. Till stor del är det baserat på att Mats Green och Anna Mårtensson sitter på väldigt mycket makt och att de kan påstå outgrundande saker utan att ställas till svars för det, säger Tommy Westlund.

Om Bokcafét, som är en internethandel där det säljs bland annat böcker, tidsskrifter, tröjor och klistermärken, har en särskilt debatt om en speciell tröja med trycket ”Burn Israel Burn” varit i fokus.

Tommy Westlund menar att den varit måltavla i politikernas vilja att få bort Bokcafét från Tändsticksområdet.

– Politikerna har skrivit i sitt kommunalrådsuttrande att vi ska bränna Israels befolkning. Det är en lögn och smutskastning, menar Tommy Westlund som fortsätter:

– Det är konstigt att hänga upp sig på en sån sak för att vi tycker att staten Israel ägnar sig åt grov kriminalitet när man kränker mänskliga rättigheter. Jag tycker Mats Green och Anna Mårtensson borde ställas till svars för sin syn på Israelkonflikten där människor gång på gång mördas när man sätter det i relation till vad vi säljer.

Det finns dock vad jag har kunnat se i media och vad jag hört inget som egentligen kan koppla misshandeln av Green till förslaget om stängning av bokcafét eller föreningen bakom bokcafét. Men det är ett antagande, en spekulation som också förekommit i vänsterkretsar i Jönköping. Om detta säger Bokcafét i Jönköping följande:

Media har under dagen rapporterat att Mats Green misshandlats utanför sitt hem i söndags kväll. Försök har redan gjorts att koppla misshandeln till Kulturföreningen Bokcafét.

Det är väl klart att frågan om Kulturhusets framtid rör upp väldigt mycket känslor för väldigt många människor, men att påstå att Kulturföreningen Bokcafét har något med misshandeln att göra är i det närmaste absurt.

Varför skulle någon från Bokcafét misshandla Mats Green två veckor innan ett avgörande beslut om Kulturhusets framtid tas?

Vilka som skulle vara de stora förlorarna om diskussionen om Kulturhusets och Bokcaféts framtid skulle handla om en misshandel och inte om den breda kulturella och sociala verksamhet som bedrivs i Kulturhuset är väl uppenbart för de allra flesta.

Vi vill heller inte vara med och spekulera i vad som eventuellt ligger bakom, utan avvaktar istället resultatet av polisens utredning.

Om det eventuellt skulle visa sig vara på det viset att bokcafét eller medlemmar i föreningen bakom är kopplade till misshandeln är det naturligtvis en helt oacceptabelt. Misshandeln i sig är naturligtvis också helt oacceptabel oavsett vem som än är förövare. Det kan också nämnas att det inte är första gången bokcafét varit i blåsväder.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements