Sorterande bussförare omplacerad

Den busschaufför på People Travel Group som enligt en del busspassagerare sorterade människor efter etnicitet har omplacerats intill dess hans ska gå i pension. Bussföraren anser fortfarande att han inte sorterat folk enligt etnicitet och att han inte varit rasistisk. Bolaget har ändå valt att  omplacera honom:

Nu har bussbolaget utrett ärendet och beslutat att omplacera den utpekade föraren.

– Han kommer få en erinran och blir omplacerad fram till dess han går i pension i sommar. Han mår inte så bra av det som har hänt, säger Christer Litzell.

– Vi har även pratat mycket med honom företagets värderingar och vad vi vill uppnå. Om man känner sig diskriminerad på våra bussar har han brutit mot våra värderingar.

Enligt bussbolaget är det inte på något sätt klarlagt att bussföraren skulle ha agerat rasistiskt, men att om någon ansett sig diskriminerad på grund av sin etnicitet så har något ändå gjorts fel och därför omplaceras föraren.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements