Högre priser i kollektivtrafiken under rusningstid?

T-centralenDet är ett förslag som diskuteras i Stockholm. Något som heter Reforministitutet har tagit fram förslaget och moderaten Christer G Wennerholm, trafiklandstingsråd och SL:s ordförande har ställt sig positiv. Förslaget är ett djupt orättvist förslag som drabbar vanliga arbetare som har fasta arbetstider och inte kan flexa. Det är samma människor som inte har bil och därför inte kan åka kollektivt till arbete. Högre pris i kollektivtrafiken under rusningstid är alltså ett mycket dåligt förslag ur fördelningspolitisk synpunkt i motsats till trängselavgifter för bilar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements
  • KerstinB

    40% högre pris för den stora majoriteten som inte som Moderater har en flexibel arbetstid.

    • Förslaget är helt bisarrt. Helt befängt.