Coca Cola tar bort tyska namn

Coca Cola har beslutat att använda de vanligaste svenska förnamnen på sina flaskor istället för varumärket. De 72 vanligaste pojknamnen och de 72 vanligaste flicknamnen. Det handlar om en tillfällig kampanj. Emellertid har man uteslutit 3 namn.

Det handlar om de två tyska namnen Max och Felix samt det arabiska namnet Mohamed (med den stavningen är namnet nr 71 bland pojknamnen). Felix och Max tillhör inte de 72 vanligaste namnen men är nämnda bland de uteslutna då de namnen också är varumärken. Coca Cola säger också att de inte uteslutit andra arabiska namn eller andra namn som är vanliga bland muslimer som exempelvis Ali och Fatima. Men inget av de namnen hör till de 72 vanligaste.

Att Coca Cola har uteslutit Mohamed har med den religiösa aspekten att göra.   Av hänsyn till religiösa så har man inte med namnet. Jag vet inte om det är riktigt, men ser inte heller det faktum att namnet uteslutits som ett problem.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements