Klimat & folkmord

VädermakarnaBoktips
Tim Flannery
Vädermakarna
Månpocket

Klimat & folkmord

En alldeles utmärkt populärvetenskaplig genomgång av vår tids viktigaste fråga; klimathotet. Om bromsklossar som USA-politiker köpta av giriga storföretagare. Om olika lösningar, dit han ej räknar att vanligt folk världen över minskar konsumtionen.

Han låter flygtrafiken fortsätta ett tag till, och lämnar dörren öppen för mer kärnkraft.

Intressant om väst moraliska ansvar för krig i fattiga länder, typ Darfur. Där västs luftföroreningar ger torka ger resursbrist ger konflikt bönder-nomader ger etniskt folkmord. Västs miljöförstöring kan orsaka många desperata, blodiga överlevnadskrig i Syd. Världsregering krävs, men både elit och folk bromsar. Jag ser ingen lösning.

Hans Norebrink

Läs mer: Dagens Bok, Google, KB, HD, Dalunde,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements