Nya hyreslagar har gett högre hyra men inte fler bostäder

Som förväntat har den nya lagarna och reglerna kring andrahandsuthyrning lett till mycket högre hyror men inte till fler bostäder. Hela lagstiftningen är ett sätt att gynna rika bostadsspekulanter som kan skaffa flera lägenheter och sen hyr ut dem i andra hand för stora summor, ibland tre-fyra gånger mer än den egentliga hyran för lägenheten. De som missgynnas är fattiga människor som behöver hyra en lägenhet. Antingen har de inte råd eller så får de punga ut med huvuddelen av sian pengar bara för att bo.

Förmodligen var väl dessa effekter de som regeringen vill uppnå med den ny lagstiftningen. Deras medvetna politik är ju att gynna de rika på de fattigas bekostnad. Att gynna överklassen på arbetarklassens bekostnad.

På andrahandsmarknaden figurerar dessutom ofta bedragare och svarta pengar. Något som sannolikt inte minskat med de nya lagarna och reglerna. Inte heller på förstahandsmarknaden har de svarta pengarna minskat. Bostadsbristen är ju precis lika stor som tidigare och kommer så att förbli så länge ingenting byggs.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements