Suverän miljövarning

undergangBoktips
Undergång
Jared Diamond
Norstedts

Suverän miljövarning

Amerikanske geografiprofessorn Jared Diamond (Vete, vapen och virus) har skrivit en strålande tegelsten om historiska och nutida samhällens undergång eller räddning från miljöförstöring, torka, jorderosion, skogsskövling, överbefolkning och dess följder i form av samhällskollaps, folkmord och krig. Väldokumenterat, engagerande och lättläst.

Förklarar varför folk sågar av den gren de sitter på. Bemöter alla teknikoptimistiska motargument. Varnar för att i-länder måste besinna sig vad gäller miljöpåverkan och resursuttag. Och att u-länderna inte kan leva på vår nivå utan att jordens miljö/samhälle kollapsar. Ändå känns boken uppiggande optimistisk. Läsning för världsmedborgare!

Hans Norebrink

Läs mer: FoF, Blaskan, Cornucopia, Knuff1, 2SVD, DN, Fokus, Bblat, Tentakel, KB, Akob, NT,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements