Sällskaplig av naturen

9789187852459_large_historien-om-manniskan-nya-tankar-om-mansklighetens-tillblivelseBoktips
Historien om människan
Robin Dunbar
Dualis
ISBN: 9789187852459

Sällskaplig av naturen

Det har lanserats många vetenskapliga teorier om den evolutionära bakgrunden till människans unika egenskaper. Dagens forskningsståndpunkter redovisas kort och lättförståeligt i primatologen, evolutionspsykologen och professorn Robin Dunbars lysande bok. Viktigt idag då många ser människan som enbart egoist-individualist.

I själva verket har människans stora hjärna, abstrakta tänkande, utvecklade språk – och kanske även skratt, musik, dans och religion – uppstått under evolutionens gång för att underlätta samarbete, smörja sociala relationer.  Och därigenom utgöra det gruppkitt som befordrar gemenskap, hjälpsamhet och solidaritet. Djuret människan är skapt som kollektivist.

Hans Norebrink

Läs mer: Mummel i kön, Google, Knuff, FoF, SVD,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Köp boken hos Bokus

Köp boken hos Adlibris 

Advertisements