Flum avslöjat

Vetenskap eller villfarelseBoktips
Vetenskap eller villfarelse
Jerkert & Hansson (red.)
Leopard förlag
ISBN: 9789173430852

Flum avslöjat

Elstimulering, droger, syrebrist och försämrad blodtillförsel kan orsaka nära-döden- och ut-ur-kroppen-upplevelser. Döende, halvvakenhet och stresstillstånd kan påverka hjärnans tolkning så att verkligheten förvrängs. Det känns spännande att andliga och vidskepliga fenomen och föreställningar kan förklaras. Samtidigt sorgligt eftersom man ju så gärna vill att ”det ska finnas nåt mer”.

Hursomhelst så instämmer jag med P C Jersild att den utmärkta antologin ”Vetenskap eller villfarelse” borde läsas på gymnasier och journalistutbildningar. Flumidéer av alla de slag växer i en värld som ofta upplevs som kaotisk. Så att ge dagens unga, morgondagens skribenter och den läsande allmänheten en sund portion kritiskt tänkande är mycket angeläget.

Hans Norebrink

Läs mer: SVD, Hakank, GP, FoF, POA,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Bokus

Köp boken hos Adlibris 

Advertisements