(V): Skicka satsningar – inte poliser till Husby

VänsterpartietVänsterpartiet i Stockholms stad har under lång tid krävt massiva satsningar på Järvaområdet och en verklig dialog med de boende om de behov som de har. Att så inte blivit fallet är den s.k. Järvadialogens fullständiga misslyckande, och svaret på gårdagens händelser kan inte vara att skicka fler poliser. Vänsterpartiet beklagar gårdagens våldsamma händelser i Husby. Partiet beklagar också den successiva nedrustning av Västerort som skett under lång tid och som accelererat under de senaste åren av alliansens styre och lett till den desperation som nu tagit sig våldsamma uttryck.

–  Det finns all anledning att tro på Husbybornas egna ord om att detta är uttryck för den frustration som de känner över att ständigt sättas på undantag i alliansens Stockholm, säger Ann-Margarethe Livh, gruppledare i Stockholms stadshus (v). Bilbränder kommer inte att leda någonvart, inte heller fler poliser. Vi måste föra en verklig dialog med de boende och göra verkliga satsningar som lämnar pappret – verksamheter, arbetstillfällen, kultur och skola måste få större resurser för att kunna skapa en hoppfull generation.

–  Vi har länge krävt satsningar på Husby och hela Järvaområdet, men talat för döva öron. För alliansen kommer skattesänkningar först, sen avdrag för höginkomsttagare och till sist finns det inget kvar för sociala satsningar. Detta är ena sidan av resultatet, säger Leo Ahmed, ersättare i Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd (v). Staden borde räkna ut vad en  kvälls polisinsatser kostat det gemensamma och imorgon kväll istället satsa de pengarna på föreningar ute i området.

 Svensson/Vänsterpartiet Stockholm

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4DN, SR1, 2, AB1, 2, Megafonen, Motkraft,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements