Bra om flygpriser höjs och små flygplatser stängs

AirbusEn centerpartist gnäller över förslag som eventuellt kommer att göra flygpriserna högre. Det är ärligt sagt obegripligt. För miljön och klimatets skull behöver vi flyga mindre och om vi måste åka ska vi åka tåg. Det är alltså bra om mindre flygplatser stänger och om flygpriserna blir högre.

Det som också är bra är att om vi turistar så bör vi göra det närmare där vi bor och åka kortare sträckor. Det är därför positivt att allt färre åker till Thailand. Även om detta sannolikt beror på att folk har allt mindre pengar. De som fortfarande har pengar, överklassen, har aldrig åkt till Thailand så de är ointressant när det gäller resandet dit. Vanligt folk har det däremot sämre ställt och långväga dyra resor ställs därför in.

Sannolikt är det väl samma anledning, brist på pengar, till att musikfestival efter musikfestival tycks kasta in handduken, lägga ner.

Flyget är förresten ytterligare ett av många exempel på att marknadslösningar kanske inte är de allra bästa. Avreglering och konkurrens har nämligen lett till högre priser. Inte mig emot iofs. Vi behöver, som sagt var, flyga mindre.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements