Bara ett riksdagsparti i takt med opinionen i välfärdsfrågorna

Den svenska opinionen är kraftigt och stabilt mot vinster i välfärden, för en offentligt kontrollerad vård och skola osv. Bara ett enda riksdagsparti är i takt med opinionen i dessa frågor. Det är vänsterpartiet. Trots det har partiet bara marginella ökningar när det gäller stödet. I alla fall enligt olika opinionsundersökningar.

Orsaken till detta står sannolikt i att finan att partiet främst uppmärksammas för utspel om regeringsmedverkan. Utspel som duggar tätt. Samtidigt står det helt klart att varken MP eller S tycks vilja ha med vänsterpartiet i nåt regeringssamarbete. Utspelen blir därmed en bekräftelse på att vänsterpartiet är ointressant och väljarna vågar inte ge stöd till partiet. Vänsterpartiet borde sluta med utspel i regeringsfrågan och liknande saker. Istället ska man fokusera på politiken. Pumpa ut utspel och åsikter kring vård, välfärd, skola osv. För i de frågorna kan vänsterpartiet bara vinna stöd på sikt. Där går partiet i takt med opinionen.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements