Bemanningsföretag gör jobben osäkra

Bemanningsföretag skapar jobb påstår SVD:s ledarsida idag. Det är ungefär detsamma som att säga att arbetsförmedlingen skapar jobb. Det är inte sant helt enkelt.

De arbetstillfällen som tillsätts med personal från bemanningsföretag finns helt oberoende av bemanningsföretagen. Det är inga jobb som bemanningsföretagen skapat. Vad bemanningsföretagen gör är att de gör säkra jobb till osäkra jobb, fasta jobb till tillfälliga jobb, säkra inkomster till osäkra inkomster. Kort sagt så skapar bemanningsföretagen en arbetsmarknad som gynnar arbetsköparna, företagen och deras rika ägare på arbetarnas bekostnad.

Det har också blivit svårare för folk som inte är strömlinjeformade att få jobb. Nu ska man sorteras genom en rad olika filter i form av en rad olika bemanningsföretag. Förr eller senare sorteras den som inte är precis i linje med den rådande modellen bort. Fel politisk uppfattning – bort, för gammal – bort, för ung – bort, avvikande beteende – bort, asperger – bort, adhd – bort, fysiskt handikapp – bort. Osv.

Arbetsförmedlingen kan sägs skapa en del arbeten. Det är de få jobb som skapas med hjälp av bidrag och som inte skulle funnits annars. Tyvärr är det så att dessa system ofta missbrukas av företag och arbetsköpare. Istället för nya arbetstillfällen så ersätter bidragspersonal ofta personal med riktig lön. Arbetsköparna och de rika ägarna kan på det sättet tjäna mer pengar.

SVD:s ledarsida vet som vanligt inte vad de pratar om och Siri Steijer yrar uppenbarligen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements