Rico-mordet: gammalt mord som kanske får sin lösning

I januari 2006 mördades kroppsbyggaren och livvakten Rickard ”Rico” Pitkonen. Han sköts utanför sitt hem med 8 till 10 skott när han skulle rasta hunden, en doberman. Mordet var en ren avrättning och alla karaktäristiska för ett mord i kriminella kretsar, inom den organiserade brottsligheten. Trots det behöver det förstås inte vara så.

Nu, 7 år efter mordet har flera män gripits, anhållits och häktats för mordet. Dels en 57-årig man med skyddade personuppgifter som har häktats men som är känd av polisen sen tidigare. Han har ett långt brottsregister och har dömts en mängd gånger för olika mindre brott:

Mannens bakgrund har tidigare varit höljd i dunkel men Expressen.se kan nu berätta att han förekommer under 32 avsnitt i polisens belastningsregister – men inte för något så allvarligt brott som mord. Han är till exempel tidigare dömd ett flertal gånger för rattfylleri, narkotikabrott och olovlig körning. Dessutom har han suttit i fängelse. Vapnet hittades på mordplatsen.

57-åringen har också tilldelats två besöksförbud som förbjudit honom att ta kontakt med två olika kvinnor. Ett av dem har han vägrat att acceptera och har också blivit dömd för att ha brutit emot.

57-åringen greps i slutet av maj, en 36-åring i början av juni och en tredje man den 10 juni. Leif Silbersky är försvarare av den häktade 57-åringen. Något som tyder på ett högprofilmål av nåt slag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements