Medias dubbelmoral om våldsamma poliser

Den turkiska polisen går brutalt tillväga. På Taksimtorget och i den intilliggande Geziparken. Med tårgas och vattenkanoner. Den svenska polisen går brutalt till väga när de ingriper vid oro i förorter. Eller i samband med vänsterdemonstrationer (här ska väl sägas att göteborgspolisen för närvarande tycks utgöra ett undantag). Med rasism, våld mot oskyldiga och batonger i högsta hugg. Den svenska polisen använder inte tårgas eller vattenkanoner. Polisen i Sverige är hänvisad till fysiskt våld. Inte för att jag tycker att svenska polis borde ha vattenkanoner och tårgas. Istället tycker jag svenska politiker, turkiska politiker, svenska poliser och turkiska poliser borde fundera på vad de gör och hur de kan få händelseförlopp att bli mindre våldsamma.

Svenska media har en annan uppfattning. De försvarar den svenska polisens brutalitet och våld, men fördömer den turkiska polisens. Detta trots att det i grunden är samma sak. Våld mot oskyldiga, övervåld mot människor som protesterar på olika sätt. Den svenska pressens dubbelmoral blir tydlig.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements