Att förstå psykopati

Boktips
Lär känna psykopaten
Görel Kristina Näslund
Natur och Kultur
ISBN: 9789172320178

Att förstå psykopati

På 70-talet menade vänstern/samhällsvetare/intellektuella att en stor del av all kriminalitet beror på samhället (=miljön=kulturen). Det gör fortfarande många. Samtidigt har pendeln slagit över till den andra extremen; brott anses ofta bero på den enskildes gener (=arv).

Många kriminella är psykopater och i ”Lär känna psykopaten” balanseras skickligt mellan genetik och uppväxtmiljö i förklaringen av brott begångna av psykopater och andra med psykiska och sociala avvikelser. En bra och lättläst introduktionsbok i ämnet, även om några obetänksamt svepande kommentarer drar ner betyget något.

Negativt med denna evolutionspsykologiska människosyn är att psykopati framstår som svårbotat. Positivt är att alla normala människors hjärnor är försedda med en medfödd naturlig socialitet.

Hans Norebrink

Läs mer: SVD, Dagens Bok, Lifterskan, Goodreads, Knuff, DAST, AB,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Bokus

Adlibris 

Advertisements