Erdogan låter som svenska politiker efter Göteborg 2001

När aktivister körts bort från Geziparken och Taksimtorget med hjälp av polisiärt övervåld, tårgas och vattenkanoner så försvarar agerandet av Turkiets regeringschef Erdogan. Han gör därmed precis på samma sätt som när Göran Persson och andra ledande svenska politiker gjorde efter polisens övervåld mot demonstranter och aktivister i Göteborg år 2001.

Erdogan försvarar polisens agerande, på samma sätt gjorde svenska politiker då. Skillnaden är hur exempelvis media ser på det hela. Då var media hysteriska i sitt försvar av polisens våld och sitt fördömande av aktivister. Idag agerar media omvänt, de fördömer Erdogans och polisen attityder och agerande mot aktivister. Denna dubbelmoral har jag skrivit om tidigare.

Det är alltså ingen större principiell skillnad på svenska politikers och turkiska politikers agerande. Ingen principiell skillnad på svenska och turkiska polisers agerande.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements