Allt smartare

Den översvämmade hjärnanBoktips
Torkel Klingberg
Den översvämmade hjärnan
Natur och Kultur
ISBN: 9789127118614

Allt smartare

Vi föds med samma hjärnor som på stenåldern, men kraven på vårt tänkande ökar ständigt enligt ”En bok om arbetsminne, IQ och den stigande informationsfloden”. En del klarar inte detta, som de med ADHD. Vilket leder till min kommentar att ADHD inte är ett fel på individen utan ett fel på samhället som ställer högre krav än vi människor är byggda för.

Men författaren, som är professor i kognitiv neurovetenskap vid Stockholms Brain Institute, framhåller det positiva istället. Intelligensnivån har ökat under hela 1900-talet som en respons på de ökande kraven på hjärnan. Spel, media och informationsteknologi blir allt mer arbetsminneskrävande och problemlösningsförmågan ökar. Vi blir smartare!

Hans Norebrink

Läs mer: SVD, JusekT, Maiburogu, Janssons, Hedin, LN, Google, Ingenjören,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Bokus

Adlibris 

Advertisements