Är det verkligen fred…

Många av invändningarna mot att leverera vapen till oppositionen i Syrien går ut på att mer vapen inte ger nån fred. Det gör det självklart inte. Men vad jag förstår är det knappast fred befolkningen i Syrien främst vill ha. Utan de vill att Assad störtas. Det låter sig inte göras genom fred, konferenser och förhandlingar. Något Assad visat många gånger. Fred utan att Assad störtas innebär fortsatt förtryck och fortsatt mördande från Assads sida.

För att störta Assad krävs vapen till oppositionen. Till de delar av oppositionen som inte är muslimska fundamentalister.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
  • Hampus Eckerman

    Ja, vad jag förstår så är det fred befolkningen helst vill ha. De vill inte att utländska krigshetsare ska leka proxykrig i deras land som de en gång gjorde i Libanon där 40 länder och underrättelsetjänster stödde olika grupperingar. Att de tycker det vore trevligt om Assad föll är en annan sak, men inget tyder på att det skulle bli bättre av att den opposition som stöds med vapen skulle ta makten. Det vet vi från de tidigare krigen som förts på samma premisser.