Vårdgarantin meningslös – Hägglunds lösning är mer av det meningslösa

Igår skrev jag (och SVD) om att vårdgarantin sannolikt är meningslös och dessutom farlig för viss patientgrupper. Vårdgarantin minskar i praktiken inga köer alls och får sjukvården att jaga pengar och tider istället för att vårda patienter.

Göran Hägglund

Göran Hägglund Foto: Regeringskansliet

Socialminister Göran Hägglunds så kallade lösning på problemet är att skapa mer av det som inte fungerar. Inte heller tror han på verkligheten och förnekar att vissa patientgrupper trängs undan på det sätt som vårdpersonal beskrivit. Iofs är det väl inget nytt att Hägglund svävar i det blå med tro och förlitar sig på påhittade andeväsen men det är ju extra tråkigt när det går ut över vanligt folk.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements